Mănăstirea Comanca a îmbrăcat haine de sărbătoare în Duminica Tuturor Sfinţilor, zi în care este prăznuit hramul ctitoriei monahului Pahomie, vornicului Preda Bujoreanu şi a lui Teodor monahul, din anul 1736.
Reorganizarea administrativă și duhovnicească a vechilui schit de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a prilejuit punerea în lumină a frumoasei sale istorii și a misiunii desfășurate în sihăstriile apropiate izvoarelor de la Olănești. O şcoală duhovnicească a evlaviei şi a sfinţeniei, în care s-au cultivat marile virtuţi evanghelice şi s-au desăvârşit sufletele iubitoare de Hristos, până au ajuns la asemănarea cu Dumnezeu, își continuă astăzi lucrarea sfințitoare, adunând în spațiul liturgic credincioși și pelerini căutători ai comorilor duhovnicești.
În ziua hramului, numeroși pelerini au participat la Sfânta Liturghie, mărturisind și în felul acesta că rostul venirii Sfântului Duh în lume este sfinţirea oamenilor. Cuvântul de învățătură adresat de către Părintele Protoiereu Ion Dincă a descoperit deodată cu grija părintească a Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie pentru toți fiii duhovnicești, viețuitori în mănăstiri sau în familie, importanța cultivării virtuților în viața noastră, a curățirii de patimi și asemănării omului cu Dumnezeu care se manifestă ca „o iradierea a prezenței lui Dumnezeu din om”.
Frumusețea sărbătorii, slujirea liturgică și bucuria împărtășirii din cuvântul de învățătură au adus bucurii nesfârșite în rândul pelerinilor. „Am venit la acest hram cu multă evlavie, pentru că ne rugăm mereu sfinţilor cu multă credinţă, pentru că ei ne ajută şi mijlocesc înaintea Bunului Dumnezeu“, a mărturisit unul dintre pelerinii participanți.
Totodată, urcarea la mănăstire a reamintit tuturor că sfințenia este legată de jertfă, iar jertfa aduce bucurii duhovnicești pentru că cei care se sfințesc și ajută să se sfințească și pe cei care intră în legătură cu ei, sau le urmează pilda vieții și învățăturile.